Hennie van Wolfswinkel

op .

Mijn tekenopleiding heb ik gevolgd aan de Haagse academie voor Beeldende Kunsten. Mijn schilderopleiding volgde ik bij Jos Klaver. Frits Breekveldt heeft mij geleerd hoe ik moet kijken bij het bouwen van kunst in het landschap. Onder leiding van Tim Hinterdink heb ik leren etsen.

Meestal schilder ik met acryl op linnen. Ik schilder experimenteel. Vaak is het resultaat een landschap. Maar dan een landschap dat een bepaalde sfeer uitstraalt. Ook schilder ik met aquarelverf, pastel- en oliekrijt. Dit worden meestal abstracte werken. Met zand, glas, kaasdoek en andere materialen op paneel experimenteer ik graag. Dit noem ik materiaal schilderen, omdat het materiaal in deze vorm van kunst de hoofdrol speelt. Soms laat ik me daarbij leiden door de kleur van het materiaal maar vaak gebruik ik alleen wit om de materialen optisch met elkaar te verbinden.

Samen met Mary Quarles van Ufford bouw ik graag kunst in het landschap. Mary neemt dan de glazen objecten voor haar rekening terwijl ik de bij behorende installatie van bamboe maak.

Ik ben lid van Universart die altijd de exposities in de Rosmolen regelt. Ik ben lid van het kunstenaarsnetwerk Het WEB en ik doe ik al jaren mee met de Kunstwandelroute in Hummelo. Ook organiseer ik voor Catharina Cultureel de zomer exposities in de Driekoningenkapel in Doetinchem.

     

Hennie den Ouden- van Wolfswinkel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0314 651567

locatie 2: Oude Doetinchemseweg 44, inspiratietuin de Ank

locatie 7: Vinkwijkseweg 15, korenmolen de Volharding

locatie 23: Ettemastraat 3, protestantse kerk

 

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук