Mary Quarles van Ufford

op .

In 2006 ben ik met glasfusen begonnen na mij jarenlang met klei en vooral het ontwikkelen van glazuren te hebben bezig gehouden. Het stoorde mij steeds meer dat terwijl ik een prachtige kleur ontwikkeld had, ik er nooit doorheen kon kijken omdat de klei er als drager achter zat. Reden om de overstap te maken naar een materiaal waarbij dit wel kan: glas. Na enkele seminars gevolgd te hebben bij Detlef Tanz raakte ik volledig besmet met het "fuse virus". 

Bij glasfusen worden verschillende stukken glas in de oven samengesmolten tot een nieuwe plaat die vervolgens in een stook op lagere temperatuur vervormd wordt. Het vloeibare glas moet dan worden opgevangen in een mal. Ik werk graag thema gericht en laat me daarbij inspireren door wat mij op dat moment bezig houdt. Mijn glaskunst verwerk ik ook in installaties voor binnen en buiten.

Invidia:

Installatie van fused glass en degens opgesteld in een cirkel.

De cirkel als symbool van het eeuwig doorgaande. Het eeuwig doorgaande bloedvergieten uit jaloezie, afgunst, oorlog. De degens komen uit mijn familie. Wat is ermee gedaan? Rood is de kleur van bloed. De overstromende schaal waar de degens elkaar kruisen. De kleinere vaasjes aan de randen, bloed vloeit overal, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen.

Deze installatie wordt opgesteld in de witte molen. Daarnaast worden er ook andere schalen, vazen, kruisen van fused glass getoond.

 

Mary Quarles van Ufford

www.prachtglas.nl, 06 23039061

locatie 2: Oude Doetinchemseweg 44, de Ank inspiratietuin -- glasproject "verbonden zielen" 

locatie 5: Oude Doetinchemseweg, hek kerkhof -- "golven van herinnering" 

locatie 7: Vinkwijkseweg 15, korenmoeln de Volharding -- installatie "bloed, moord en tranen" & glazen voorwerpen

 

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук