Willemien Onstenk

op .

Willemien zet zich in voor de protestantse kerk. Onder andere voor het onderhoud van de liturgische tuin. Ook houdt zij van bloemschikken en ook daarbij laat zij zich door de bijbel, liturgisch bloemschikken.

De kerktuin is te typeren als een Bijbel/ Liturgie/Symbool en Pluktuin. Door de eeuwen heen hebben planten een rol gespeeld in de christelijke traditie. In de Bijbel worden ze onder meer gebruikt als voedsel, kleding, geneesmiddel, cosmetica, bij het bereiden van zalfolie en als reukoffer. Sommige planten hebben een symbolische betekenis en ook worden planten met de Bijbel verbonden door volksnamen en legenden.  

De paden van deze rechthoekige tuin vormen een kruis als symbool van het christelijk geloof en als teken van het lijden en opstanding van Jezus. In het hart van het kruis is een cirkel. Deze verwijst naar God en symboliseert de oneindigheid van Gods liefde voor de mensen. Aan een cirkel is geen begin en geen einde. In het midden van de cirkel staat een levensboom (Thuya). In Genesis 2 staat: " ... en daarbij was ook de boom van het leven midden in de tuin..." Een altijd groene boom is ook een verwijzing naar de Eeuwige. De stenen in de cirkel symboliseren geloofszekerheid. Het is een Beeld van Jezus zelf als de steen die tot hoeksteen wordt, die alles draagt.(Mattheüs 21:42)

In de 4 vakken wordt rond de cirkel planten met kleuren of symbolieken  van het kerkelijk jaar gebruikt. Verder zijn de vakken aangevuld met planten die genoemd worden in de bijbel, en/of planten die in de christelijke traditie een bepaalde betekenis kregen.

 

Willemien Onstenk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0314 323985

locatie 23: Ettemastraat 3, Protestantse kerk 

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук