Ook nieuw, B&B Hoeve Zeddam

Geschreven door Mara op .

De B&B Hoeve Zeddam opent tijdens de KunstWandelRoute zijn deuren en in de gezamenlijke ruimte zal het werk van 3 kunstenaars te zien zijn.

B&B Hoeve Zeddam ligt op een prachtige plek aan de rand van het dorp Zeddam, maar vooral ook aan de rand van de weilanden en het bos. “We wonen hier nu 2 jaar en in juli vorig jaar hadden we onze eerste gasten in de Bed en Breakfast.” vertelt Annelies van Dorsten. Zij runt samen met haar man Thomas de B&B. “Mijn man ging hier graag wandelen en zag deze woning te koop staan. Ik vond het ook meteen een prachtige locatie. Beiden zagen we mogelijkheden om hier te gaan wonen, mijn kantoor te vestigen en een Bed en Breakfast te beginnen.” Een periode van plannen maken begon. Annelies is interieur architect. “Het was een hele klus om de oude schuur te verbouwen. Het was leuk om alles te ontwerpen, maar ook een uitdaging om enerzijds iets moois neer te zetten en anderzijds op mijn budget te letten en onderhoudsvriendelijke materialen te kiezen”.

Na een hele verbouwing biedt de B&B nu 3 sfeervolle 2-persoons kamers met eigen badkamer en een ruime gezamenlijke living met houtkachel en piano. “Toen we hier begonnen zei ik meteen dat ik graag mee wilde doen aan de KunstWandelRoute. We vinden het gezellig dat er wat reuring in en rond de B&B is.” Tijdens de KunstWandelRoute is dan ook het terras van de B&B open en is er koffie met wat lekkers te krijgen. “Ik ga zelf wat bakken, ben nu nog op zoek naar wat lekkere recepten” vertelt Annelies. “Ik vind het wel leuk om wat speciaals te maken, net even iets anders dan anders, bijvoorbeeld met een kruid of een onverwachte combinatie van smaken”.  

-het zonnige terras van de B&B met uitzicht op de bosrand-

De B&B is een mooie aanvulling op onze route. Het is een pand met uitstraling en de ligging is prachtig. Dit stuk Zeddam laten we graag zien. Maar nog veel fijner is het enthousiasme van Annelies en Thomas van Dorsten. De inzet van Annelies om mensen te zoeken en het enthousiasme waarmee ze haar deuren opent daar zijn we blij mee. Annelies heeft zelf in haar netwerk gezocht naar exposanten. “In de toekomst wil ik ook graag meer gaan doen met exposities of iets dergelijks, maar dat is nog toekomst, zoveel tijd hebben we nu nog niet.” vult Annelies aan.

Annelies laat zien dat zij al diverse schilderijen en werken aan de muur heeft hangen in de B&B. “Tijdens de KunstWandelRoute zal Ina Bijvank meer van haar werk hier tentoonstellen. Zij heeft vooral kleurrijke acrylschilderijen en daar word ik altijd blij van.” De tweede exposant is Lotte de Schouwer met borduurkunst. “Ja dat is echt heel leuk, Lotte heeft een hele serie kleine ingelijste borduurwerkjes.” vertelt Annelies enthousiast verder “En Erna Huinink heeft juist weer allemaal portretten is allerlei stijlen, soorten en maten, dus die krijgen ook een mooie plek bij elkaar.” Annelies heeft zelf de kunstacademie gedaan voor haar opleiding tot interieur architect. “Ik heb heel wat projecten gedaan, werken gemaakt en stijlen ontdekt voor mijn studie. Ik vind dat allemaal heel interessant, maar ben niet als kunstenaar actief hoor.”

     

Tijdens de KunstWandelRoute tonen 50 kunstenaars hun werk op 20 locaties in het dorp. De B&B staat als locatie 20 op de kaart. De laatste dus, maar dat betekent niet dat die ook per se als laatste bezocht moet worden. Op alle locaties kan begonnen worden en is een folder met plattegrond en informatie over de kunstenaars te verkrijgen. De kunstenaars uit Zeddam en ver daar buiten tonen werk in allerlei stijlen en disciplines, van schilderijen tot taalkunst, van houten beelden tot borduurwerk en van glazen voorwerpen tot sierraden. De route leidt langs open ateliers, gastvrije ondernemers, monumentale panden en uitnodigende tuinen. De toegang is gratis. B&B Hoeve Zeddam is nummer 20 op de kaart en is te vinden op Ettemastraat 21 in Zeddam.

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук