Kunst saai voor kinderen? Welnee!

Geschreven door Mara op .

Kunst saai voor kinderen? Nee hoor, als je het gezellig maakt, veel verschillende kunstwerken in verschillende stijlen laat zien, ze af en toe laat rennen en de kinderen zelf aan het werk zet, kunnen zij ook genieten van een (mid)dagje kunst kijken. Alle locaties af gaan is misschien wat veel werk, daarom zetten we hier een aantal leuke locaties op een rijtje.

Irma Giesen geeft een workshop voor kinderen op het veldje naast het hertenkamp aan de Kilderseweg. Zij wil op een gezellige en laagdrempelige manier kinderen kennis laten maken met schilderkunst. Voor de KunstWandelRoute zet ze een regenboog neer op haar perceel aan de Kilderseweg en geeft ze een workshop. “Ik heb enkele palen gevonden die ik in de kleuren van de regenboog ga verven. Met slechts de drie primaire kleuren als uitgangspunt laat ik de kinderen letterlijk alle kleuren van de regenboog op papier zetten, waarna ze hun eigen schilderij uiteraard mee naar huis mogen nemen.” vertelt Irma. Niet vergeten om ook naar de herten, geitjes en pauwen te kijken als je daar bent.

Ook bij Femmie den Ouden staan kinderen centraal. Zij heeft gewerkt met jonge kinderen in de kinderopvang en de afgelopen jaren bezoekt zij basisscholen met een kunstproject. Femmie zegt daarover “Ik vind het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd in hun creativiteit. Zo krijgen ze vertrouwen in hun eigen vermogen en vinden zij hun kracht.” Femmie toont haar grappige en vrolijke schilderijen in de winkel Bloem, Kaart en Kleur op het Gerrit Varwijkplein 9. Vergeet in de bloemwinkel ook niet stil te staan bij de kleurrijke prachtige bloemsierkunst. Tegenover de bloemwinkel is het dorpshuis. Hier staan wel 13 kunstenaars klaar om hun schilderijen, glas-in-lood en zilveren sieraden te laten zien. Kinderen zullen heel snel een mening vormen over wat ze mooi vinden en wat niet, nodig ze maar uit om dat te zeggen. Welke vinden ze het mooist?

 

Nog een klein stukje verder wandelen en je komt bij molen de Volharding. Daar vertelt Joke Burink grappige gedichtjes, zie je beeldjes, geschilderde tegels en sieraden. Ook zijn er de nationale molendagen en is de molen gratis te bezoeken. De molen bestaat 125 jaar, dat kom je toch vieren? De molen zal draaien, ze malen graan en je kunt een rondleiding krijgen van de molenaar. Je knutselt een molentje, kleurt een kleurplaat of lost puzzels en vragen op in het doe-boekje. Op het terras geniet je van een drankje en een heerlijke pannenkoek, natuurlijk van echt molenmeel. Aan de Oude Doetinchemseweg vind je ook de beeldentuin van Hosdé Tervoert en landschapstuin van de Ank waar allerlei beelden te vinden zijn. Er is een kabouterkasteel, wel 18 zelfgemaakte theepotten en verderop ook nog allerlei stenen beestjes

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук